maanantaina, syyskuuta 14, 2009

Uusi kampa

Näillä sivuilla ollut aamukampalaskuri osoittautui epätehokkaaksi. Sen saatua työnsä päätökseen ei mitään tapahtunutkaan. Olin toukokuussa Lapin lumilla laskettelemassa, kun sain tekstiviestin, jossa tiedusteltiin, että mikäköhän mahtaa olla ohi. Autuaasti oli unohtunut koko blogi.

Työsuhde muuttui matkan varrella toistaiseksi voimassaolevaksi, joten määräaikaisuutta mittaava verkkovärkki (eng. gadget) lakkasi olemasta hyödyllinen. Nyt sitä kuitenkin tarvittaisiin taas, sillä tänään jäljellä olisi 63 päivää seuraavaan elämänmullistukseen.

Aloitan uuden työni kansanedustajan avustajana marraskuun puolivälissä. Siihen mennessä tyhjennän asuntoni Hämeenlinnassa eli lahjoitan opiskelijoille huonekaluni ja viihdelaitteistoni, jaan tutuille lahjaksi tarpeettomat koriste-esineet (varokaa vaan!), hankkiudun eroon puolesta vaatteista ja kengistä sekä pakkaan maalle arkistoitaviin laatikoihin todisteet elämän vaiheesta, jota en soisi unohtavan. Avoliittoon mukanani muuttaa tyttötököttien lisäksi mikroaaltouuni, mocca master ja mainio kokoelma liinavaatteita. Kaikki muu löytyy miehen luota.

Tiesittekö muuten, että kapiot, nuo morsiamen myötäjäisiin kuuluvat lahjat, jotka usein olivat nimenomaan liinavaatteita, ovat saaneet nimensä germaanista alkuperää olevan gābia-sanasta 'se mikä on tai kelpaa annettavaksi'. Saksan geben 'antaa' ja ruotsin gåva 'lahja' ovat samaa alkuperää. Käypä kenkki kaikenkaikkiaan. (s.305. Suomen sanojen alkuperä. Etymologinen sanakirja. A-K. Kotimaisten kielten tutkimuskeskus. Helsinki: 2001.)

Ei kommentteja: