sunnuntaina, kesäkuuta 24, 2007

Lomatrion juhannuskeikka

Valkeanaamainen lauantaikomitea kokoontui jälleen. Järjettömän säätämisen jälkeen logistiikasta päästiin yhteisymmärrykseen. Suuntana Pohjois-Savo, ajoaikaa viisi tuntia. Komitean oli määrä lähteä kahdessa aallossa kahdesta eri kohteesta ja kohdata Päijät-Hämeessä. Pikkuinen Polo jäi suosiolla huilaamaan ex-poikaystävän isoäidin pihaan, sillä olihan se rasittunut matkan ensimmäisestä seikkailusta.

Hämeen yksikkö noukki kyytiinsä perinteisen pitkätukkaisen juhannusliftarin, jolla oli ollut erimielisyyksiä virkavallan kanssa. Kengätön ja haavoittunut nappisilmä herätti tyttösten äidinvaistot ja poikaressu toimitettiin suoraan kotiovelle - Hauholle! Siitä tuli yli 60 kilometrin ylimääräinen heitto, mutta se saatettiin tehdä, sillä Uudenmaan yksikkö kamppaili oman aikatauluhaasteensa kanssa. Voi, mitä jaloutta.

Juhannusaaton viettoon sinänsä ei liittynyt mitään suurta dramatiikkaa. Juhannustaikoja tehtiin innokkaasti, tosin huolella kootut kukka-asetelmat unohtuivat yöksi pöydälle ja näin ollen unet tulevista sulhoista jäi näkemättä. Eipä tuota todellisuutta kukaan meistä olisi ollut valmis edes kohtaamaan.

Reissussa päästiin nauttimaan erityisen valtavasta matkakohteiden kirjosta, todella ammattitaitosesta opastoiminnasta ja monenlaisista luonnonihmeistä. Nähtiin Suomen korkein vapaana virtaava koski, Suomen toiseksi korkein näkötorni, Suomen rumin kunta, Suomen idyllisin aamupalapöytänäkymä ja Suomen huumorintajuisin kissa. Emäntämme olivat valtavan vieraanvaraisia ja iloa tuotti täysihoitopalveluiden toimivuus. Riderissa esitetyt toiveet toteutettiin pilkulleen ja ylikin. Kahvia, kakkua, pullaa, keksiä, suklaata, juustoa, ruisleipää, hirvenlihaa, makkaraa, muusia, puuroa, kiisseliä, mehua, limsaa, sipsejä, karkkia, jäätelöä ja viinirypäleitä. Ihan kiva.

Tuotantotiimi seikkaili maastossa ja tuotti ideoita levynkansi- ja muista promokuvista kansallisromanttisesti viljapelloilla, metsäpoluilla, koivukujilla ja veden äärellä, rokisti kivilouhoksilla ja leimahtelevien liekkien ympäröimänä sekä muissa vastaavissa ympäristöissä. Varsinainen keikka sai suuren suosion ja Kuopion Wanha Satama oli edessämme miltei polvillaan (Humalatilallaan lienee osuutta asiaan).

Yhtä yllättävää kuin hyttyset juhannusillassa, oli se, että reissun päätteeksi junassa oli muitakin maaltapalaajia ja yhtyeen jäsenet jäivät ilman istumapaikkaa. Tyhmästä päästä kärsii tyhmät jalat. Junan puhelinkoppi oli yllättävän tilava, joskin hapenvajaus aiheutti hienoista hienhajua ja hysteriaa.

Loppujen lopuksi, mikään ei oisi voinut olla paremmin. Kiitämme osallistuneita.

Lomatrio - viihtyisä ja monipuolinen luonnonkauniissa maisemissa. Yksityistilaisuudet, perhejuhlat, kokoukset... Soita, mailaa ja tule käymään.

Ei kommentteja: