sunnuntaina, syyskuuta 07, 2008

Oikein vai väärin?

Tämän viikon itsetuntemustestissä mitataan suhdettasi työhön. Vastaa seuraavaan kymmeneen väittämään 'oikein' tai 'väärin' ja tarkista lopusta oikeat vastaukset.1. On täysin normaalia nähdä töihin liittyviä unia useita kertoja viikossa.

2. Työssäsi jokaikiseen tehtävään kuuluu panostaa täysillä ja tuloksena on oltava sataprosenttisen täydellinen suoritus tai muutoin olet epäonnistunut.

3. Jokaisen itseään kunnioittavan työntekijän on sopivaa aika ajoin vuodattaa kyynel jos toinenkin puhtaasti työasioiden vuoksi.

4. Se, että työaikasi ei riitä työnantajan osoittamien tehtävien suorittamiseen on sinun, ei työnantajasi syy ja ongelma.

5. Mitä useammin sysäät syrjään omat tarpeesi, uhraudut tai heittäydyt marttyyriksi
työssäsi, sitä nopeammin kasvaa työnantajasi arvostus panostasi kohtaan.

6. Jos teet itsesi korvaamattomaksi haalimalla itsellesi töitä, joita kukaan muu ei sitten enää hallitse tai paiskit ylitöitä ilman korvausta ja siitä kenellekään kertomatta, saat osaksesi
työkavereiden varauksetonta ihailua ja työnantajasi palkitsee sinut pian korottamalla palkkaasi pyytämättä ja yllättäen.

7. Työnantaja omistaa myös vapaa-aikasi ja siksi jokaiseen työajan ulkopuolella huudettuun kutsuun on vastattava. Viipymättä.

8. Sekä esimiehen, kollegojen että alaisten kanssa on syytä olla paras kaveri, ja paljastaa heille syvimmät ajatuksesi ja sielusi salaisimmat sopukat, jotta työpaikalle syntyy avoin ja luottavainen ilmapiiri.

9. Työ ja siinä menestymisen taso määrittelee ihmisarvosi ja asemasi yhteisössä. Et ole mitään, ellet ole menestyvä kunnioitetussa ja tunnustetussa ammatissa.

10. Työ on niin keskeinen arvo maailmankaikkeudessa, että olipa se sinänsä kuinka ala-arvoista tai alentavaa tahansa, niin sen vuoksi kannattaa repiä riekaleiksi elämänsä, ihmissuhteensa ja sielunsa, ja mädäntyä sisältä, kunnes menettää järkensä.


Jos vastasit yhteenkään kysymykseen 'oikein', vastasit väärin. Ole hyvä, palaa takaisin lähtöruutuun ja oikaise asennettasi nyt, kun ei vielä ole liian myöhäistä.

Ei kommentteja: