sunnuntaina, huhtikuuta 15, 2007

Huoltoa ja hoivaa

Pieni Polonen tarvitsisi kesärenkaat alleen. Nastarenkaita saa pitää pääsiäisen jälkeisen viikon eli huomiseen. Vielä kauemmin voi pitää, jos kelit vaatii, mutta kun katson ikkunasta ulos, en juuri näe perusteita sille. Sääli vain, että olen mennyt ohjelmoimaan aikatauluni niin täyteen, etten saa vietyä urheaa valkoista urheiluautoani ennen seuraavaa maanantaita sinne, missä nuo renkaat asuu. Siitähän voi periaatteessa kai saada jopa sakot?

Itse renkaiden vaihtohan ei sinänsä ole mikään vaativa homma, kunhan on oikeat työkalut, riittävästi aikaa ja mahdollisimman vähän mieshenkilöitä pyörimässä jaloissani ja arvostelemassa työsuoritukseni laatua.

Viime maanantaina opettelin vaihtamaan itse autooni öljyt ja öljynsuodattimen erään tuttavan suotuisalla avustuksella. Kaapelikäynnistämistähän pääsinkin harjoittelemaan jo vuosi sitten. Alkaa vaikuttaa lupaavasti sille, että alan olla auton perushuoltamisen kanssa ihan itsenäinen ja pärjäävä. Mietinkin, että naiset voisivat olla halutessaan hyvin vahvoilla huoltobisneksessä, sillä työ vaatii paljon juuri sellaista tarkkuutta, kärsivällisyyttä ja tiettyä hoivaviettiä, jota naisista usein löytyy enemmän kuin miehistä. Kunpa vain päästäisiin eroon näistä ikävistä sukupuolirooleista, -paineista ja -odotuksista tässä yhteiskunnassa. Onneksi itse voi aina toimia toisin.

Tämän viikon vitsivinkki on hauska ja kärjistävä, stereotyyppisiin sukupuolirooleihin vahvasti nojaava, mutta hiven myös todenmukainen: Öljynvaihto-ohjeet naisille ja miehille.


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Eikö käsitys hoivavietistä ole äärimmäinen suokupuolirooli? Jopa siinä määrin tiedostamaton ja yleisesti hyväksytty että sitä voi erehtyä käyttämään artikkelissa jonka tarkoitus on täysin päinvastainen.

Tesalon kirjoitti...

Artikkelin tarkoitushan oli lähinnä vain hämmentää ja ärsyttää. Mutta hyvä huomio sinänsä, saatat olla täysin oikeassa.