keskiviikkona, huhtikuuta 04, 2007

Kaduilla kuuluu kummia

Hoidin tänään kaupungilla opintotuen saapumisen kunniaksi välttämättömien hyödykkeiden hankintaa. Olin listani kanssa jo aivan loppusuoralla ja matkalla kirjaston kautta kotiin, Harry-Petteri soitti taskusta Husky Rescueta korviin peittäen ympäristön äänet ja saatoin tanssahdellakin vähän. Ainakin hyräilin. Äkisti minut pysäytettiin torilla.

"Hei, lähe messiin!", kaksi reippaan näköistä nuorta miestä kansioineen aloittivat. Pinsseistä ja kansioista tunnistin WWF:n feissareiksi eli face-to-face -kampanjan toimijoiksi. En tuntenut heitä näöltä ja tulin kysyneeksi, että "Käyttekö te täällä usein?". Juttu karkasi siis heti alusta lähtien käsistä ja tunnelma muodostui poikkeuksellisen vapautuneeksi ja välittömäksi. Toinen ehdotti, että he esittelevät asiansa niin, että kumpikin sanoo vuorollaan yhden sanan. Innostuin kovin, sillä samalla tavallahan minä pidin Riemun kanssa kiitospuheen eräässä kokouksessa, kun olimme tulleet valituiksi erääseen toiseen organisaatioon. Kommentti johti rönsyilemiseen, mikä oli kovin viihdyttävää.

Juteltiin hyytävässä viimassa melkein 45 minuuttia ja päädyttiin sarkastisesti toivomaan ilmastonmuutoksen nopeutumista (ei sentään). Lopputuloksena minusta tuli WWF:n ilmastonmuutoskummi, ja pojat lupasivat tulla ensi viikolla meidän megalomaanisille synttärikekkereille. (Tulettehan tekin kaikki?) Sovittiin, että käyn huomenna moikkaamassa tyyppejä vielä ennen kuin pakenen pääsiäistä eteläisemmille rairuoholaitumille. Hauskoja veikkoja.

Hieno ajoitus jälleen kerta kaikkiaan. Kontribuutioni siirtyy kohti jaloja tarkoitusperiään kerran kuussa suoraveloituksena tililtä, jonne alkaa tulla palkkaa, johon en ole vielä tottunut. Voin siis helposti luvata leikata siivun moninkertaistuvista tuloistani, sillä oli palkkani mitä tahansa, on se aina niiiiin paljon rahaa, että 10€ kuussa ei tunnu missään.

Suosittelen kaikille. Heti.

http://www.wwf.fi/liity/

Ei kommentteja: