perjantaina, huhtikuuta 13, 2007

Hyvät bileet

Hullun hauskat ja hienot juhlat oli eilen ja osan tätä päivää!

Iso kiitos kaikille osallistujille. Kiitos erityisesti lämpimistä ja kannustavista sanoista, joita sai jättää isoon paperiin. Elämänohjeita, neuvoja, kiitoksia, moitteita, yhteystietoja, kommentteja, kritiikkiä, reseptejä, runoja, vitsejä, kutsuja, analyyttisiä anekdootteja, lausumatta jääneitä rakkaudentunnustuksia, jotain sinusta ja minusta, elämästä, maailmankaikkeudesta ja kaikesta. Kiitos erityisesti siitä, että olitte paikalla parhaan kykynne mukaan. Kaikki, jotka selviytyivät perille asti, olivat juuri ne henkilöt, jotka tarvittiin juuri näiden juhlien onnistumiseen!

Kuohuviini oli hyvää ja sitä oli riittävästi, ehkä jopa liikaakin. Aamulla oli hiukan epävakaa olo, muttei sanoinkuvaamattoman hirveä, kuten toisinaan juhlinnan tuloksena. Yöllä pakattu auto odotti kiltisti yöllä siivotun juhlapaikan edessä kuljettajan palautumista ajokuntoon. Palautuspulloista saamillani rahoilla vein yhden kanssasynttärisankareista krapulapitsalle. Aurel-niminen herkku piti sisällään kinkkua, pekonia, salamia, fetajuustoa, aurajuustoa ja valkosipulia. Aikamoinen lihajuhla.

Itkeä tirauttaakin tänään piti, kun elämä meinasi hetkessä muuttua ihan mahdottoman monimutkaiseksi. Minun rakas kannettava tietokoneeni kaatui yöllä kesken juhlinnan, enkä siinä humalatilassa kyennyt suomaan asialle sen tarkempaa ajatusta. Parempi niin. Kun tajusin päivällä, että se ei käynnisty lainkaan, hätäännyin aika rajusti. Elin mielessäni liian selvästi ne kauheat tulevat viikot, jonka aikana pitää saada valmiiksi sata asiaa, joita on jo aloitettu koneelle. Ne keskeneräiset rästit, joita en ole pitänyt tarpeeksi merkittävinä, jotta niistä olisi varmuuskopiot. Näin silmissäni myös sen kamalan skenaarion, jossa opparini näkisi viimeiset hetkensä kirjastossa, nettikahvilassa ja koulun atk-luokassa. Menin ihan paniikkiin ja aloin taas suorastaan hyperventiloida. Onneksi tämä kaikki henkinen hajoaminen ja pirstaloituminen tapahtui opiskelijakunnan toimistolla, jossa sain tuekseni ja lohdukseni sekä pääsihteerin että hallituksen puheenjohtajan. Opiskelijakunta - juuri Sinua varten.

Marski-Datan pojat saivat Hanna-Pauliinan kuntoon kuin taikaiskusta ja iso kivi vierähti sydämeltä. Huomenna menen ostamaan ulkoisen kovalevyn ja tyhjiä cd-levyjä. Alkaa operaatio "God saves and so do I".

Ei kommentteja: