torstaina, heinäkuuta 26, 2007

Astetta hankalampi asennus

Ei ollut epätoivoon vaipuminen kaukana tästä projektista. Näin tapahtuu, kun vaihtaa asuinmuotoa opiskelijatalosta tavalliseen taloyhtiöön.

1. Muuta ja totea vasta muuttovaiheessa, että kerrostalossa ei ole pesutupaa.

2. Katsele uusien pesukoneiden mainoksia kaikissa lehdissä ja kauhistele niiden hintoja.

3. Kauhistele ääneen myös sukulaisten ja tuttavien luona.

4. Herätä sääliä ja saat lupauksen pesukoneesta, joka on seissyt serkun varaston perillä jo jonkin aikaa. Saat myös lupauksen siitä, että kone toimitetaan sinulle kotiin "pian".

5. Odota 10 viikkoa ja pese sillä välin pyykkiäsi naapurin pojan taloyhtiön koneella, lähimmän esimiehen kotona ja vanhempiesi luona 150 km päässä.

6. Kutsu veljesi avovaimonsa kanssa asuntomessuille ja tarjoa majoituspalveluita pesukoneen kuljetusta vastaan. Kannatuta kone sisään veljesi ja naapurin pojan lihasvoimia hyödyntäen.

8. Havaitse kaikkien liitinten olevan epäsopivia. Mittaa veden sisääntulo- ja ulosmenoaukkojen halkaisijat ja lähde omin päin rautakauppaan.

9. Löydä rautakauppa ja osta pikaliitinpesä ja letkuliitin sisäkierteillä sekä klemmareita, jotka onkin oikeasti nimeltään letkukiristimiä (?).

10. Aja kotiin ja totea, että uusi pikaliitinpesä on ½ mm (tai jotenkin muuten yhtä mittaamattoman vähäisesti, mutta kriittisesti) liian pieni vanhassa letkussa olleelle pikaliitinnipalle. Kiroile, lyö seinään ja aja takaisin rautakauppaan.

11. Avaudu rautakauppiasjuipille, joka on täysin syytön siihen, että nykyiset pikaliittimet on pienempiä kuin muinoin 90-luvun alussa valmistetut. Alistu kohtaloosi ja osta myös uusi pikaliitinnippa.

12. Aja kotiin ja syö levyllinen minttukrokanttisuklaata vitutukseen. Vaihtoehtoisesti voit juoda myös olutta, jos olet mies. Poista vanha osa väkivalloin ja puukolla, asenna uusi osa hiustenkuivaimen ja raa'an voiman avulla. Tarkista asennukset ja lisää sähköä.

13. Totea, että vesi tulee koneen alta läpi. Kiroile lisää. Syö suklaata, jos sitä jäi. Sulje vesi, poista sähkö, kuivaa lattia ja avaa koneen päällyskansi. Totea vedensisääntulon painekytkin pirstaloituneeksi ja pyri ratkaisemaan vika jeesusteipillä. Testaa ratkaisu ja myönnä epäonnistuneesi.

14. Soita läpi kodinkonehuoltoliikkeitä varaosan toivossa ja ota vastaan halveksuntaa ja alentavia kehotuksia ostaa uusi kone.

15. Lue lehteä. Löydä ilmoitus myytävänä-palstalta. Sovi kaupat ja nouda seuraava, käytetty pesukone pihaan. Kanna vanha kone ulos ja uusi kone sisään. Asenna liittimet. Pese ja huokaise helpotuksesta.

Kustannukset:

ElektroHelios I 0,00€
Pikaliitinpesä 5,00€
Letkuliitin 9,00€
Letkukiristin x 2 2,60€
Minttusuklaa 1,79€
ElektroHelios II 40,00€
Ongelmajätemaksu 15,00€
Matkakulut 190km 13,82€

Yhteensä: 87,27€

Oma ja sukulaisten vapaapäivänä käytetty aika, vaiva, kärsimys ja kärsivällisyys ovat niin korvaamattomia, ettei niitä edes lisätä tuohon. Noh, ilmaisellakin on hintansa.

Nyt lähden katsomaan The Simpsons -leffan maailman ensi-illan uutuuden kiiltävään, virallisesti ensi viikolla avattavaan Bio Rexiin Verkatehtaalle. Olen yhtä innoissani sekä elokuvasta että teatterista, jonka varustelu on Pohjoismaiden huippuja. (Myös yksi työntekijöistä oli aivan hillittömän söpö ja vaikkei se olekaan kaikkein olennaisinta, ei se ainakaan vähennä minun innostustani.)

Mutta näistä lisää tuonnempana, jos raportoitavaa on.

(Muoks: Klo 1:47. Leffa oli ihan sietämättömän hauska, suorastaan nerokas kaikkine kulttuurisine viittauksineen. Nauroin puolitoista tuntia miltei putkeen. Parasta antia oli sarkastisen huumorin lisäksi oli tietenkin leffan soundtrack. Hans Zimmer on todella näyttänyt mahtinsa Danny Elfmanin jalanjäljissä ja silti kunnioittaen seurannut mestarin avausraidalla viitoittamaa tietä. Upeaa, kertakaikkiaan! Teatterisali oli ihan mielettömän hieno, penkit pehmeät, äänentoisto järisyttävä ja kankaan leveys miltei nyrjäytti silmämunat. Eikä se aiemmin silmääni osunut miekkonen ollutkaan kuka tahansa, vaan itse Biorexin teatterivastaava. Numeroakaan ei tarvitsisi juuri metsästää, sillä se on siellä niiden kotisivuilla... Äh, liian helppoa. ;)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa, että pesukoneasia lutviutui noin. Tiedän, miten mukavaa on saada puhtaita vaatteita ihan omasta kylppäristä!

Minun suunnitelmani Simpsoneiden varalle on sellainen, että pyytäisin mukaan sitä katsomaan poikaa, joka nohevasti huomasi uuden tittelini olevan saman kuin Homer Simpsonilla. (Onneksi en työskentele kuitenkaan epäilyttävässä ydinvoimalassa..) Katsotaan, miten käy!