maanantaina, maaliskuuta 31, 2008

Kulttuurin tuotteita kevätauringossa

Lisääntynyt auringonvalo saa minunkin pääni pörräämään ja kaipaamaan jotakin säpinää. Ruokin romantiikan ja dramatiikan nälkäni kylläiseksi ja miltei ähkytilaan saakka sunnuntaina katsomalla putkeen viisi jaksoa baijerilaista telenovelaa nimeltä Lemmen viemää (Sturm der Liebe). Sain samalla aktivoitua hyvin herännyttä saksan sanavarastoani ja mieleeni palautuivat jälleen käyttökelpoiset müde, böse und wütend, eifersüchtig und abgünstig sekä hauskannäköiset ja -kuuloiset Geschwindigkeitsübertretung, Austauschlauscher ja Krampfadergeschwader. Kaksi jälkimmäistä eivät varsinaisesti ole oikeita sanoja, mutta niiden käännökset sisältävät visualisoitavissa olevia merkityksiä. Toiseksi viimeinen tarkoittaa vaihtoon lähtenyttä salakuuntelijaa ja viimeinen on suoraan käännettynä suonikohjulaivue, mutta tuttavallisemmin vanhempien rouvien armadaa, joka kävelee torilla vastaan koko kaistan leveydeltä väistämättä milliäkään.

Näiden monipuolisten ja hyödyllisten sanojen lisäksi haluan jakaa kanssanne kaksi erinomaista blogia, jotka ilahduttavat olemassaolollaan ja kuuluvat minun säännölliseen lukemistooni. Lisäsin ne viimein bloginkin sivupaneeliin, omissa kirjanmerkeissäni ne ovat olleet jo pitkään. Salmoblog ja Unelmia ja toimistohommia, olkaa hyvät. Molemmat herrat kirjoittavat niin raikuvan hauskasti, hersyvästi ja henkeäsalpaavan elävästi, että lukiessa tuntuu kuin kuuntelisi miesten juttuja ihan livenä vierestä. Hyvä pojat. Lisää tällaisia saa ilmiantaa.

2 kommenttia:

Timo Lehtinen kirjoitti...

Minä en yksinkertaisesti vain ole se sataman kirkkain valo ja se vaati minulta noin 20 minuuttia salapoliisityötä ennen kuin tajusin kuka kumma minua kehuu.
Ha-Haa! Nyt tiedän.

Oikein suositeltava blogi on tuo: http://piiarekila.blogspot.com/ . Siellä on joukossa todella mahtavia lyhyitä kirjoituksia.

Tesalon kirjoitti...

Voi sua. Kyllä se siitä. On varmasti jotain muita asioita, joissa olet kuitenkin ihan hyvä. Ja onhan tämä minun salanimeni kovin kryptinen, että eihän sen selvittäminen ihan helppoa ole [lisää tähän sarkasmimerkki, jos sellainen näppäimistöstäsi jo löytyy.]