keskiviikkona, elokuuta 01, 2007

Vääriä ja oikeita lähetyksiä

Mokasin. En katsonut tarpeeksi tarkkaan, ajatellut omilla aivoilla enkä osannut olla riittävän epäluuloinen. Sitten sain siitä kärsiä. Hävettää vieläkin. Typerys. Enpä tee samaa virhettä uudelleen. Toivottavasti kukaan muu ei ole yhtä naiivi höntti kuin minä. (Turha luulo. Joku kuitenkin on. Mikäs sen kissan taas tappoikaan...?)

Messenger-ikkunaan ilmestyi yllättäen viesti eräältä etäiseltä opiskelukaverilta, joka ei juurikaan juttele, vaikka onkin yhteystiedoissani. Minulla on niitä siellä turhankin monta. Saan häneltä toisinaan linkkejä hassuihin videoihin ja uusiin musiikkimaailman löytöihin. Tällä kertaa viestissä oli linkki johonkin pakattuun zip-tiedostoon, jota klikkasin. Virhe.

Viestin oli lähettänyt mato, joka oli saastuttanut tuttavani messengerin ja lähti lähettämään minun ohjelmastani samaa viestiä minun yhteyshenkilöille. Melkoisen taistelun jälkeen sain mörön hallintaan ja motivaation ajantasaistamaan tietokoneeni turvallisuusvarustelua. Pahoittelen kuitenkin syvästi kaikille aiheuttamaani haittaa.

Tarinan moraalinen opetus: Älä koskaan avaa liitettä tai linkkiä, jota et odota!

Varsinaisesta postiluukustani tulee kuitenkin näemmä vain niitä asioita, joita toivon ja odotan. Ilmeisesti myös pelkkä ajatus riittää. Tänään aamupäivällä hierojan käsiteltävänä mietin kaikenlaista ja yhtenä tietoisuuteni läpi ajelehtivana
asiana kellui ajatus liikuntaharrastuksen aloittamisesta. Sateinen kesä ei ole juuri houkutellut lenkkipoluille, ja tulokset näkyy ja tuntuu kehossa. Pian tulee syksy ja kansalaisopiston kurssit alkavat. Mietin, että mihinkäs aikaan niiltä yleensä ilmestyy se opaslehtinen. Mietin myös, että tiedänköhän edes, missä tässä kaupungissa on kansalaisopiston toimipiste ja tulin siihen tulokseen, että en tiedä. Päätin selvittää sen heti, kun pääsen kotiin. Kuinka ollakaan, kotikynnyksellä odotti Vanajaveden opiston opinto-ohjelma kuin tilattuna. Kätevää, joskin hiukan hämmentävää. Pilatesta, syvävenytystä, vesijumppaa ja joogaa, kyllä kiitos. Enää ei tarvita kuin vähän säännöllisemmät työajat, jotta pääsisinkin niille tunneille.

Toinen moraalinen opetus: Ajattele vain niitä asioita, joita todella haluat.

Ei kommentteja: