perjantaina, marraskuuta 30, 2007

Elintaso-ongelma

Olen löytänyt ratkaisun pitkään mieltäni askarruttaneeseen epäkohtaan eli miten saada puhtaat pyykit ja astiat kuivaustelineestä säilytyskaappiin. Peseminen ja tiskaaminen on vielä ihan kivaa, mutta kuivan lopputuotteen käsittely (etenkin sukkien lajittelu) on minulle yhtä tuskaa. Kärsitkö sinäkin samasta ongelmasta? Ei huolta, nyt elämä helpottuu.

Viikon vinkein kodinhoitovinkki: Helppo ja hauska tapa hoitaa ongelma on pestä lisää. Tulee siis aiheuttaa niin sanottu kodinhoidollinen ajolähtötilanne: Kaikki pesät täynnä, viimeisen syötön noustessa ilmaan kaikilla on etenemispakko.

Mielestäni kuivia vaatteita voi ihan hyvin säilyttää telineessä ja napata aamulla siitä yllensä, kunnes teline on jälleen tyhjä ja on aika pistää kone käyntiin. Astioita kannattaa käyttää niin kauan, kun niitä on puhtaana ja tiskata sitten kertaheitolla. "Yksis' märissään", niiku meiän äiskä sanois.

Opiskelijan köyhäilytaloudessa tapa oli ihan pätevä, mutta viimeaikaisen elintason kohoamisen myötä elämänhallinta on tullut paljon haastavammaksi. Isossa ja tilavassa asunnossa on määrällisesti ja laadullisesti paljon sotkuisempaa siinä vaiheessa, kun on Ihan Pakko siivota, kun huoneen halki
ei enää pääse nostelematta jalkojaan, kun vapaata pöytätilaa ei ole enää edes lattialla. Suurperheen (12 hlö) ruokailuastiastosta riittää kuppeja ja kippoja moniksi viikoiksi, etenkin, kun lämmintä ruokaa ei keittiössäni laiteta kuin aika ajoin, kiitos absurdien työaikojeni. Siinä vaiheessa, kun viimeinenkin astia on likaisena, on keittiöaltaan vihreän homekarvan kasvusto on jo hysteerisen rehevää.

Pohdinta vetää noloksi. Mitäpä tähän sanoisi. Ennen oli kaikki paremmin?

Ei kommentteja: